Angst og lavt selvværd

Jeg starter lige med en påstand: Alle har lavt selvværd

Angst og lavt selvværd findes hos alle mennesker i alle aldre og i alle samfundslag. Ja, det gælder også direktøren for et stort firma. Lavt selvværd og manglende tillid til egne evner kan være forbundet med angst og panik, som yderligere kaster brænde på bålet. Det er ikke verden, der er imod dig, men dine tanker, der er din største fjende. Du kan blive så optaget af at finde fejl og mangler ved dig selv, at det til sidst bliver sandheden for dig. Vores største opgave er at lære at elske og acceptere os selv med de individuelle former, farver og evner vi har. Uha, det er nemt at sige for en voksen, tænker du nok, men hæng på lidt endnu.

Det er især i teenageårene, der virkelig er gang i den negative selvopfattelse. Dette skyldes, at kroppen er ved at forandre sig fra et barns krop til en voksen krop. Det involverer en masse nye hormoner, som laver en værre ballade i kroppen og ikke mindst følelsesmæssigt. Så det er slet ikke så sært, at du føler dig forkert i din krop eller har let ved tårer eller raseri.

Kan du genkende det fra dig selv?

Se hvilken styrke du og dine tanker har haft tidligere, så du har følt dig mindre værd, forkert og har følt dig mislykket! Har du lyst til at bruge den energi og styrke til at ændre dit syn på dig selv?

Prøv denne øvelse:

Du skal forestille dig, at du taler om og til dig selv i positive vendinger. Start med at trække vejret roligt imens du holder dig på pande og baghoved og siger: Jeg elsker og accepterer mig selv. Fortsæt med at sige sætningen. Mærker du roen brede sig i kroppen allerede? Det viser, at du har den power, der skal til for at ændre det negative til noget positivt.

Book evt. en afklarende samtale så du kan se og mærke, om det er noget for dig og husk, at jeg har tavshedspligt.

Unge beskriver den hjælp de har fået til bl.a. lavt selvværd med kinesiologi

Dreng 13 år

Har en diagnose og går på specialskole, aggressiv. En meget rar dreng, som bare ikke kan udtrykke det han føler og derfor reagerer agressivt.Han fortæller selv, at det efter de første behandlinger føles meget bedre indeni. Så med det på plads, er vi nu i gang med at arbejde med hans indlæringsvanskeligheder.

(Fortsatte med at få behandling ca. hver 8. uge. Han havde brug for balancen).

Pige 15 år

Selvværdsproblemer. 2. gang fortæller hun, hvor godt det har været og at hun har mod på skolen og det sociale. Den sorte sky er lettet.

(4 behandlinger + Bach).

Pige 16 år

Eksamensangst. Perfektionistisk, forbereder sig, men tror alligevel ikke, at hun kan klare det. Hun presser sig selv og trænger til ro. Hun får rettet op på sin ubalance og skal op til eksamen lave energiøvelser og øve sig i at finde ro.

(1 behandling + øvelser).

Pige 16 år

Aggressiv adfærd, har ikke været i skole i 2 år. Hun er helt ude af balance og har meget lavt selvværd, tror ikke, at hun kan lære matematik. Noget af problemet skyldes, at hendes øjne hurtigt bliver trætte af læsning. Efter sidste behandling virker hun meget gladere og har været til afsluttende eksamen i dansk og matematik.

(4 behandlinger + Bach dråber).

Læs også børn og voksne

Hvad kan jeg hjælpe dig med?
Kinesiologibehandling i Odense og på Tåsinge. Jeg giver 10% i studierabat og jeg vil for en god ordens skyld nævne, at jeg har tavshedspligt, så jeg deler ikke dine problemer med dine forældre/værge uden du selv ønsker det.