Småbørn


Små børn er i mange tilfælde ikke selv i stand til, at give udtryk for, hvad der er galt. I stedet kan forældre opleve dem som umulige, pylrede, bange, tilbageholdende, kræsne eller de har svært  ved at sove igennem.

Der kan være mange aspekter, der spiller ind, som kan være svære, at gennemskue, men noget, der kan spille ind er følgende:

  • Er dit barn født for tidligt eller har der været komplikationer før eller under fødslen?
  • Har I flere børn og hvilket nummer i søskenderækken, er det pågældende barn?
  • Har der været store ændringer i jeres familieliv, skilsmisse, flytning eller andet?
  • Har I husdyr, fugt eller bliver der røget i hjemmet?
  • Er barnet startet i dagpleje, vuggestue eller børnehave?
  • Prøver I på, at smide sutten eller bleen?
  • Har du selv nogle udfordringer fysisk, mentalt eller følelsesmæssigt. Vores børn er i høj grad et spejl at, hvordan vi selv har det.
småbørn

Behandling af et lille barn

Kroppens celler husker alt, hvad den enkelte har oplevet gennem livet. Derfor kan der være oplevelser, som for en voksen kan virke ubetydelige, men som for det lille barn opfattes som voldsomme og som tab af omsorg eller privilegier.

Det er vigtigt, at barnet føler sig tryg hos mig og med behandlingen, derfor må du aldrig som den voksne, tvinge eller irettesætte undervejs, hvis det er fordi barnet et utryg. Når jeg begynder at arbejde med energien, vil mange sensitive børn mærke det meget stærkt og kan måske blive bange for, hvad der sker.

Når jeg afbalancerer et lille barn, kan det enten foregå imens mor/far sidder ved siden af på briksen eller barnet kan sidde på skødet, så kan jeg behandle gennem den voksne. Nogle gange kan det være en god ide, at vise barnet et billede af mig eller klinikken, hvor det skal foregå eller vise filmen, der ligger på denne side behandling
Se også skolebørn