Skolestart og skolebørn

Når børn først starter i skole, har man som forældre ikke længere så store muligheder for, at følge med og “holde i hånden”. De er startet deres selvstændigheds process. Samtidig er de en del af det store fællesskab med hakkeorden, venner, krav og læring. Læs mere om pædagogisk kinesiologi

Det kan for mange forældre betyde bekymringer og måske endda vække egne gamle minder om skolestart.Det kan være svært for det nye skolebarn, at navigere i denne nye verden, hvilket for rigtig mange giver udslag i nogle fysiske symptomer ved skolestart så som ondt i maven fordi barnet ikke har lyst til at bruge skolens toilet “det er for ulækkert”.Både i overgangen mellem den kendte og trygge institution til skolestarten, men også når den første spænding har lagt sig og barnet stadig har svært ved, at fordøje det nye.

Klager dit barn over ondt i maven, hovedpine eller træthed og vil ikke i skole?

Hvis det er et tilbagevendende problem og I har prøvet at løse det sammen med barnet og skolen, så ligger der måske noget andet bag. Det er det jeg som kinesiolog kan hjælpe med. Rigtig mange børn vil gerne vide noget om, hvordan jeg ser ud eller hvordan der ser ud i klinikken. Ved at vise dem det på forhånd, kan de bedre forholde sig til det. Tal også med dit barn om, hvorfor I skal hen til mig og måske noget om, hvad jeg gør. Nogle børn har jo allerede erfaringer med læge, sygehus og undersøgelser, der ikke har været rare, derfor kan de tro jeg også er “sådan en”. Foregrib på alle måder, at oplevelsen føles som tvang eller farligt for barnet. Se evt denne lille film, hvor et barn bliver behandlet.

Hvordan har dit barn det?

  • Indlæringsvanskeligheder?
  • Svært ved, at finde kammerater?
  • Koncentration?
  • Sengevæder eller problemer med afføring?
  • Genert eller udadreagerende?
  • Ofte ondt i maven eller i hovedet?
  • Overgang fra institution til skole, taler barnet meget om “dengang”, som bedre end nu?

Se også Teenagere og småbørn