Hvordan er din fordøjelse? jo tak, fin


det tænkte jeg i hvert tilfælde om min.
Jeg er sikker på de fleste mennesker også oplever ubehag i forbindelse med fordøjelsen. For fakta er, at fordøjelsen fungerer rigtig dårligt hos langt de fleste mennesker, mig selv inklusiv. Men vi tager det som en selvfølge, dette fantastiske system, der i “hemmelighed” omdanner det vi indtager til det vi lukker ud i toilettet.

Tænker du nogensinde over, hvad der er sket på vejen og hvordan du gør det bedste for din fordøjelse? Vi taler nærmest ikke engang om det, jo i overført betydning.”Hvad siger din mavefornemmelse”, “Har du is i maven”, “Jeg har sommerfugle i maven”, “Lad mig lige slå mave først”. Vi har i det hele taget mange formuleringer i vores sprog, der omhandler maven. Hvorfor passer vi så ikke lidt bedre på den når den tydeligvis har stor betydning?

Hvis du kan svare ja til mere end halvdelen af disse udsagn, så er der helt sikkert noget, der også halter i dit system:
Jeg har afføring en gang om dagen eller mindre
Jeg har brug for morgenkaffen, magnesia eller Husk for at komme af med det.
Jeg har ofte tynd eller hård mave, det veksler
Jeg føler mig oppustet når jeg har spist.
Jeg har smerter i tarmområdet når jeg har spist.
Jeg får sure opstød.
Jeg har intollerance overfor visse fødevarer eller allergi.
Jeg har smerter i muskler og led, hovedpine…
Jeg har for travlt til at spise, så det foregår på vej til…
Jeg spiser ofte mad, der er forarbejdet, fastfood, slik

HVAD KAN DU GØRE 
– Se på, hvad du spiser, det skal være det vi kan kalde “ærlig mad”.
– Prøv at udelade brød, pasta, mælkeprodukter og sukker i en periode. 
– Frugt og grønt er nr. 1
Tyg maden godt og vær tilstede i spisesituationen.
– Drik rigeligt med vand.
– Tag et tilskud af probiotika til hvert måltid (fx. Symbioflor fra Biosym)
– Hold øje med dit stressniveau

Med en god og optimal fordøjelse følger et stærkere immunforsvar. Ca. 70% af immunforsvaret sidder nemlig i tarmene.

Har du brug for et overblik over dine tarmes tilstand, hvordan de optager og omdanner mad, vitaminer og kosttilskud. Samt hvordan dine øvrige organer og din generelle sundhed har det? Så kan jeg anbefale, at få lavet en blod analyse hos www.radioni.nu, den vil vise, hvordan det står til. Når du har fået lavet analysen, vil jeg være behjælpelig med at sammensætte et forløb, der er skræddersyet til dig.

Similar Posts